al ruim 100 jaar tijd een modebegrip in Kerkrade

onze historie

Begonnen als een hoedenmakerij in 1905 heeft ons familiebedrijf meerdere metamorfoses ondergaan, wat zowel in ons assortiment als aan ons winkelpand te zien was. In ruim 100 jaar tijd is onze winkel uitgegroeid tot een modebegrip in Kerkrade.

1905 - Hotel Hochstenbach

1905 - hoedenmakerij

Het voormalige gebouw van Hotel Hochstenbach op de Hoofdstraat in Kerkrade werd gesplitst in losse gebouwen. Het voorste gedeelte, ook wel bekend als het ‘strijkijzer’ werd behouden en vervolgens ingezet als winkelpand. Vanaf dat moment werd dit pand door de familie Hochstenbach omgedoopt tot ‘Maison Chic’; een hoedenmakerij in hartje centrum van Kerkrade.

Hoedenwinkel met paraplu's en handschoenen

1958 – paraplu’s en steunstokken

53 jaar sinds het bestaan van de hoedenmakerij was het tijd voor een nieuwe generatie aan het roer. Dit was de periode dat er afscheid werd genomen van de hoedenmakerij en werd omgedoopt tot een hoedenwinkel. Naast hoeden en petten werden tevens paraplu’s, steunstokken, handschoenen en shawls verkocht. In deze periode waren wij tevens ook een officieel verkooppunt van het luxe paraplumerk Knirps.

Het uiterlijk van het pand in deze periode ging gekenmerkt met een betegelde buitengevel die aanwezig was tot de verbouwing in 2014.

Paraplu's en steunstokken

2007 – herenkleding

Vanaf 2007 ging Maison Chic verder met de volgende generatie: Ron Hochstenbach. Als gedreven ondernemer is hij kritisch gaan kijken naar het assortiment en de wensen van de klanten. Vanwege die reden heeft hij de beslissing genomen om verder te gaan met herenkleding. Hiervoor zijn nieuwe producten zoals overhemden, truien, sweaters, shirts, pantalons, jeans, herenzakdoeken, mouwhouders, leren riemen en nog veel meer in het assortiment beland.

Maison Chic heden

2014 - tot heden

In 2014 onderging het pand een nieuwe metamorfose, waardoor een nieuwe witte buitengevel ontstond.

liefde voor 't vak

Kleding is meer dan lichaamsbedekking; het vertelt een verhaal over de persoon die erin zit. Het is daarom van belang om de juiste kleding te kiezen die bij u past, zodat u een authentieke impressie kunt achterlaten. Wij zijn ons hier al sinds het begin van bewust en willen u daarom het beste bieden om dat te kunnen bereiken; sterker nog, het is onze passie!

wij maken graag kennis met u
al meer dan 100 jaar ervaring Wij helpen u graag

kwaliteit

Mode is onze passie, en dat is terug te vinden in ons assortiment! Wij werken uitsluitend samen met fabrikanten die deze passie met ons delen, zodat wij u de beste materialen kunnen aanbieden.

top kwaliteit

assortiment

Welke kleding past bij mij? Die vraag krijgen wij regelmatig gesteld. Bij ons krijgt u een passend kleding advies. Daarnaast bieden wij ook grote maten aan zonder meerprijs. Dat is wel zo logisch.

Bekijk assortiment

service

Mode is onze passie, en dat is terug te vinden in ons assortiment! Wij werken uitsluitend samen met fabrikanten die deze passie met ons delen, zodat wij u de beste materialen kunnen aanbieden.

wij staan voor u klaar